Etusivu
Taustaa Ajankohtaista Opetus

Oppimateriaali

Oppimateriaalina käytän pääsääntöisesti ”Pianon avain” -sarjaa ja sen ohella paljon muutakin materiaalia. Vapaan säestyksen otan mukaan hyvin varhaisessa vaiheessa piano-opintoja. Oppilaan mieltymysten mukaan soitamme klassisten kappaleiden ohella tuttuja lastenlauluja, joululauluja, kevyen musiikin kappaleita sekä pop- ja rock-kappaleita. Mikäli oppilaan mielenkiinto on klassisella puolella, käymme läpi koko Pianon avain -sarjan. Viimeinen osa vastaa vaativuudeltaan musiikkiopiston 3/3-kurssia. Yksi tärkeimpiä tavoitteitani on saada säilymään oppilaan innostus ja soittamisen ilo, jonka myötä oppiminen ja harjoittelu pysyvät mielenkiintoisina ja halu oppia uusia taitoja lisääntyy. Opetuksessa kiinnitän huomiota siihen, että pianonsoiton perusasiat, tekniikka ym. ovat oikein ja soittamisen ohella käymme läpi myös musiikin teorian asioita.

Käytännön asioita

Pianotuntien aloitus - ja lopetusajankohta syksyisin ja keväisin noudattelee samoja aikoja kuin perusopetuksen ja lukioiden lukuvuosi. Eli aloitan tuntien antamisen elokuussa ja lopettelen toukokuun loppupuolella. Lomalla olemme koulujen loma-aikoina.

Mikäli piano-oppilas on estynyt tulemaan tunnille, siitä on ilmoitettava mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Äkillisille sairastumisille ei tietenkään voi mitään, joten silloin riittää, kunhan vain ilmoittaa ennen pianotunnin alkamista poisjäännistä. Tällä hetkellä en vielä ota laskua peruuttamattomista pianotunneista. Peruutuksen voi kätevimmin tehdä esim. lähettämällä tekstiviestin numeroon 0400-836098 tai soittamalla. Mikäli tunnin ajankohta ei jostain syystä sovi, niin siitäkin voidaan aina erikseen neuvotella ja muutella ajankohtaa tarpeen mukaan. Sekin käy kätevästi myös tekstiviestillä tai soittamalla.

Opetustila

Soittimet:

YAMAHA Clavinova CLP 122S

YAMAHA PSR-225

Kuva uudesta opetustilasta:

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
0400-836098
eija@pianotunnit.com

Eija Romo
Taapelitie 3
60510 Hyllykallio